DOBRÁ RADNA
pexels-photo-416904.jpeg

Blog

Seniorský život…….

V mnoha ohledech si tento předěl nedovedeme představit, ale je to logické fázování života -  tak, jako vše, co této fázi předcházelo. Tedy nezralost a nezkušenost mládí, léta studií a učňovských let v prvním zaměstnání nebo podnikání, až po ostřílenost středního věku a rutinní zvládání problémů pracovních i životních.

Read More
Ludek MarasComment
Za stěrači.... 3/365

Nový den se přihlásil deštěm a bylo hned jasné, že kombinace pondělí a deště není úplně optimistická. Co naplat, vzhůru do ulic, kde den teprve začíná. Stěrače se zlehka plouží po skle, jelikož moc neprší a dávají tušit otravnost pondělních rán.

Read More
Ludek Maras Comment
Za stěrači …. 1/365

Je ráno jako každé jiné a není čas myslet zhluboka, spíše krátce a rychle. Každý to zná, prostě ranní shon s diktátem času, do kterého je nutné něco stihnout. V tom všem nám doznívají pocity noci, která je právě za námi a přes její barvy je nyní vše černobílé … čas… čas… čas, spěch se s barevností jaksi nemá rád.

Read More
Ludek MarasComment
Ztráta zaměstnání…

Mnoha lidem se přihodí, mnozí o ní hovoří, mnozí se z toho hroutí…..

Život mnoha z nás se odvíjí v běžném schématu, tedy i v tom, že pracujeme. Pracovat pro někoho se obvykle považuje za situaci, kdy jsme zaměstnáni. Nevypovídá to nic o tom, zdali jsme spokojení, šťastní a naplnění z toho, že si můžeme dopřávat tu nejvzácnější kombinaci, tedy to že máme práci, která je současně naším koníčkem a zábavou.

Bohužel většina z nás to má jinak, a tak s menší nebo větší útrpností snášíme a provádíme činnosti, které bychom asi vůbec neprovozovali, kdybychom uměli zpeněžit své záliby a to, co nás opravdu baví a přitahuje.

Read More